tisdag 12 juli 2011

Stor uppdatering... och lång!

Bloggen har nu varit nerlagd en period men nu ska jag försöka ändra på den saken!

Man kan säga att allt började vid mitt sista inlägg, i påskas. Nelson började halta lite från och till efter påskhelgen och ville inte riktigt lägga tyngd på sitt högra bakben. Då det inte ville släppa så fick veterinären ta en titt på honom (dock inte vår vanliga veterinärklinik som tyvärr inte hade öppet då) vilket resulterade i en höftröntgen som visade A-höfter, med andra ord inget som helst fel på höfterna. Vi blev hemskickade med en kur rimadyl och att det antagligen var en sträckning i musklen. Det ville dock fortfarande inte släppa och två veckor senare kom vi till vår vanliga veterinär som direkt såg att något var fel på Nelson. Det gjordes en röntgen av knä och hans rygg, knäna var fina dock var två av hans ländkotor lite rundade i formen som inte behöver betyda någonting.

För att utesluta att det inte var muskelrelaterat fick han gå på en cortison kur som inte heller den gav resultat. Vi hade därefter en inbokad tid för kontraströntgen hos vår vanliga klinik då de misstänkte att något inte stämde i ryggen, en onsdag. Helgen innan blev Nelson tyvärr akut dålig och kunde inte stå på bakbenen och hade jätte ont och vi åkte in till Helsingsborgs djursjukhus där han fick ett morfinplåster och lite andra piller. Det bokades även in en magnetröntgen två veckor senare. Nelson piggade på sig lite och var inte längre lika dålig och magnetröntgen gjordes (efter lite påtryckning från min del då de inte längre tyckte det var nödvändigt eftersom Nelson blev "bättre" och kunde gå igen).

Magnetröntgen visade på ett kraftigt diskbråck som även tryckte på nerverna varvefter en tid hos Sune Jerre på Jenny Hills djurklinik utanför Klippan bokades för operation bara några dagar senare. Operationen gick bra, dock var det värre än vad röntgen bilderna hade visat, och genomfärdes den 13 juni och vi fick hämta hem honom dagen efter. Nelson återhämtade sig relativt fort från operationen. Tyvärr blev det ett bakslag två veckor efter op. där Nelson fick jätte ont och fick läggas in med morfindropp men han har nu även återhämtat sig efter det och vi har så sakteligen börjat med rehaben. Rehaben går ut på att han ska börja stödja på sitt högra bakben vilket han fortfarande inte gör och bygga upp muskler.

Det har varit en berg och dalbana av känslor och oro med en hel del tårar och vi hoppas nu att Nelson ska få fortsätta att bli bättre och bättre, dock är det en stor operation som tar lång tid att läka och det dröjer minst två månader innan ryggen är läkt, men vi kämpar på!

Annars är den svenska sommare i full gång och jag jobbar för fullt. Ledig idag och tiden spenderades till att åka hem till Åsljunga och kela lite med två av de nio kvarvarande valparna. Tiken ska behållas och hanen ska det hittas en fodervärd till, underbart söta är de i alla fall!

Nu lite bilder =)


Nelsons rygg efter att stygnen är tagna två veckor efter operationen.


Valparna, hanen är med ett D i ansiktet och den andra är tiken!









När det är sommar ska det grillas, oavsett regn och åska =)



Ha det bra alla och förhoppningsvis kommer det nya snart med uppdatering om Nelson och allt!

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att det går åt rätt håll med Nelson i alla fall och jättesöta valpar:)

    SvaraRadera
  2. Så skönt att Nelson blir bättre.. =)
    Varför ska de ha en fodervärd till honom?

    SvaraRadera