söndag 20 mars 2011

Storegård hundpark!

Yes, idag tog vi en sväng till Storegård hundpark som ligger lite utanför Lund. Det var finfint väder och vi var helt själva när vi kom dit så vi kunde utforska alla parker i lugn och ro =) Det fanns en hel del att välja på, en frilek park, en rallylydnad, en flyball, en för sök med preparerade gömställen, en miljöträningpark med massa läskigheter, en freesbee park, och två agilityparker en för mindre hundar och en för större, tror inte jag missat någon nu. Det var faktiskt riktigt bra och jag & Nelson gillade sökparken och miljöträningen bäst i alla fal efter denna första gången. Jag var faktiskt riktigt imponerad av Nelson i miljöträningsparken, han klarade alla hinder utan några problem alls! Det fanns allt möjligt där, läskiga underlag att gå på typ plåtar och så, skumma grejjer man skulle gå igenom, typ hängande kedjor, rep mm. och en station där hunden skulle gå in i ett utrymme där det hängde en massa petflaskor för ingånggen. Den sistnämda stationen tyckte Nelson först var lite sisådär, men efter att ha uppmuntrat honom en gång med godis var det inga som helst problem =) Man kunde även på att hoppa upp i en skottkärra och det var heller inga problem, efter att Nelson hade fattat att man skulle hoppa upp i den istället för över den ;) Det var lite svajjigt men när matte höll i var det inga problem! Att springa upp för plankor på ett litet "hus" var skitskoj och där hade man bästa utsikten tyckte nog Nelson! Där fanns även två getter som gick löst på gården (utanför alla parker) som Nelson tyckte var mycket intressanta men han var försiktigt och vågade inte gå fram till de nyfikna getterna helt och beslutade till sist att det var bättre att gå till bilen =) Han är så duktig min fina kille!!!

När jag ändå skryter om Nelson kan jag fortsätta och berätta att det finns en hel del katter här omkring men Nelson har nu lärt sig att man ska strunta i dem och han kan vara lös här ute och det springer förbi en katt men han stannar så snällt utan att man behöver säga till honom! Duktig killen som tusan tycker matte.

När vi kom hem från hundparken tog vi med oss cyklen och husse (som fick springa) och tog oss en runda i det fina vädret, underbart! Nu har vi en trött hund, en trött matte och en trött husse och det är dags för söndagsmys i soffan =)

Nu bilder!

                                                       Sökparken!


                                 Skulle det här vara läskigt!?! Det är jo mysigt att stå här ;)
                                Hmmm...nu vart det lite läskigt i alla fall....
                                          Men efterallt var det inga probs!
                                           Men bäst att skynda sig ut ändå!
                                                                 Sitta fint i skottkärran kan jag oxå!
                                                                       Full fart upp!
                                                     Fin utsikt här uppe!
                                                                    Ge mig godis nu!!!
                                                          Nu är det dags för mys =)


Kramar från oss!

1 kommentar:

  1. vad härligt att han är så duktig! att ha en hund som inte jagar katter är väldigt skönt tycker jag. :)

    SvaraRadera